076321 Nutritional Assessment

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:

Løbende evaluering af øvelsesrapporter.
 
Organisation of TeachingForelæsninger/seminarer: 1/2 skemamodul pr. uge Øvelser: 3 timer pr. uge.
 
Block PlacementE3, efterår
Torsdag 13-16 - forelæsninger kun torsdag

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites035218 Biochemistry
010611 Statistics, Basic Course
Human fysiologi svarende til levnedsmiddelbacheloruddannelsen
 
Restrictions40
 
Course Objectives
Indføring i indsamling og vurdering af kostdata, samt brug af antropometriske og biokemiske målinger for ernæringsstatus. Efter kurset skal den studerende være i stand til at:
- planlægge indsamling af kostdata til et givet formål
- vurdere oplysningernes pålidelighed
- beregne indtagelsen af næringsstoffer og energi vha tabeller og software
- vurdere indtagelsens tilstrækkelighed i forhold til referenceværdier
- anvende antropometriske målinger
- forstå principperne bag biokemisk status
 
Course Contents
Kurset omhandler metoder til måling af kostindtag, herunder deres validitet og reproducerbarhed; biokemiske markører til validering af kotdata; analyse og fortolkning af kostdata på individ-, gruppe- og befolkningsniveau; anvendelse af referenceværdier til bedømmelse af indtagelse af næringsstoffer og energi; beregning af energi- og næringsstofindtagelse vha levnedsmiddeltabeller og kostberegningsprogrammer; antropometriske og biokemiske metoder til vurdering af ernæringsstatus.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af en kombination af forelæsninger samt praktiske og teoretiske øvelser.
 
Course Litterature
Gibson RS. (1990): Principles of nutritional assessment, Oxford University Press.
Nordiska näringsrekommendationer 1996, Nordisk Ministeråd, København 1996.
Andersen, NL, Fagt S, Groth MV et al. (1995): Danskernes kostvaner 1995, Levnedsmiddelstyrelsen, publ. 235.
Udvalgte specialartikler m.m.
 
Course Coordinator
Ole Hels, ohe@kvl.dk, Department of Human Nutrition/Præventiv ernæring, Phone: 35282533
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures21
theoretical exercises42
preparation42
project work55
examination20

180