076221 Vegetabilske levnedsmidler

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeFælleskursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Ekskursioner Projektarbejde Kurset afholdes kun i lige år
 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076711 Levnedsmiddelkemi
076820 Vegetabilier som råvare
078061 Sensorik
30771 DTU kursus
 
Kursets målsætning
Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste forarbejdede vegetabilske levnedsmidler.
 
Kursusindhold
Forarbejdede vegetabilske levnedsmidler er en vigtig del af befolkningens fødevareindtag og af fødevareindustriens produktion. Da det samtidig anbefales at øge indtaget af vegetabilier er kendskab til hvorledes forskellige produktionsprocesser påvirker produkternes smag, aroma, tekstur og næringsværdi væsentlig. I kurset arbejdes med produkter som f.eks. saft, marmelade, frosne/ tørrede og varmekonserverede grønsager, kartoffelprodukter, brød, pasta og margarine. Dette omfatter en vurdering af, hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet og fremstillingsproces, herunder hvorledes vigtige smags- og næringsstoffer ændres i produktionen.
 
Undervisningsform
Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner.
 
Litteraturhenvisninger
Lærebogsmaterialet vil bestå af kapitler fra relevante fagbøger og aktuelle artikler fra internationale tidsskrifter. Materialet udleveres ved semestrets start og løbende.
 
Kursusansvarlig
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevaremikrobiologi, Tlf: 35333240
Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333243
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333241
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger40
ekskursioner40
forberedelse30
projektarbejde65
vejledning5

180