Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Ekskursioner Projektarbejde Kurset afholdes kun i lige år | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076711 Levnedsmiddelkemi 076820 Vegetabilier som råvare 078061 Sensorik 30771 DTU kursus | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste forarbejdede vegetabilske levnedsmidler. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Forarbejdede vegetabilske levnedsmidler er en vigtig del af befolkningens fødevareindtag og af fødevareindustriens produktion. Da det samtidig anbefales at øge indtaget af vegetabilier er kendskab til hvorledes forskellige produktionsprocesser påvirker produkternes smag, aroma, tekstur og næringsværdi væsentlig. I kurset arbejdes med produkter som f.eks. saft, marmelade, frosne/ tørrede og varmekonserverede grønsager, kartoffelprodukter, brød, pasta og margarine. Dette omfatter en vurdering af, hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet og fremstillingsproces, herunder hvorledes vigtige smags- og næringsstoffer ændres i produktionen. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Lærebogsmaterialet vil bestå af kapitler fra relevante fagbøger og aktuelle artikler fra internationale tidsskrifter. Materialet udleveres ved semestrets start og løbende. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevaremikrobiologi, Tlf: 35333240 Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333243 Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333241 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||