| Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
| Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||
| Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur | ||||||||||||||
| Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Projektarbejde/øvelser: 4 timer pr. uge Ekskursioner Kun i ulige år | ||||||||||||||
| Blokplacering | E3, efterår Efter aftale | ||||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
| Anbefalede forudsætninger | 076711 Levnedsmiddelkemi 076820 Vegetabilier som råvare 078061 Sensorik 30771 DTU kursus | ||||||||||||||
| Begrænset deltagerantal | Max. 30 | ||||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||||
| Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til den teknologisk fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste nydelsesmidler, herunder vurdering af hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet fremstillingsprocessen. | |||||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||||
| Kurset skal ses i sammenhæng med Vegetabilske levnedsmidler der gennemføres i lige år. Kurset omfatter fremstilling og kvalitetsvurdering af følgende nydelsesmidler: Konfektureprodukter (chokolade, marcipan, bolcher, lakrids etc.) Ikke alkoholiske drikke (kaffe, te, kakao og læskedrikke) Alkoholiske drikke (vin, øl og spiritus) Kager og småkager Snackprodukter Krydderier og krydderurter | |||||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||||
| Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner. | |||||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
| Kompendium | |||||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||||
| Leif Poll, lep@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevaremikrobiologi, Tlf: 35333240 Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333243 Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333241 | |||||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||