076211 Nydelsesmidler

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeFælleskursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Projektarbejde/øvelser: 4 timer pr. uge Ekskursioner Kun i ulige år
 
BlokplaceringE3, efterår
Efter aftale

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076711 Levnedsmiddelkemi
076820 Vegetabilier som råvare
078061 Sensorik
30771 DTU kursus
 
Begrænset deltagerantalMax. 30
 
Kursets målsætning
Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til den teknologisk fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste nydelsesmidler, herunder vurdering af hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet fremstillingsprocessen.
 
Kursusindhold
Kurset skal ses i sammenhæng med Vegetabilske levnedsmidler der gennemføres i lige år. Kurset omfatter fremstilling og kvalitetsvurdering af følgende nydelsesmidler:

Konfektureprodukter (chokolade, marcipan, bolcher, lakrids etc.)
Ikke alkoholiske drikke (kaffe, te, kakao og læskedrikke)
Alkoholiske drikke (vin, øl og spiritus)
Kager og småkager
Snackprodukter
Krydderier og krydderurter
 
Undervisningsform
Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner.
 
Litteraturhenvisninger
Kompendium
 
Kursusansvarlig
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevaremikrobiologi, Tlf: 35333240
Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333243
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333241
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger40
ekskursioner40
forberedelse30
projektarbejde65
vejledning5

180