Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Projektarbejde/øvelser: 4 timer pr. uge Ekskursioner Kun i ulige år | ||||||||||||||
Blokplacering | E3, efterår Efter aftale | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076711 Levnedsmiddelkemi 076820 Vegetabilier som råvare 078061 Sensorik 30771 DTU kursus | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Max. 30 | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til den teknologisk fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste nydelsesmidler, herunder vurdering af hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet fremstillingsprocessen. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset skal ses i sammenhæng med Vegetabilske levnedsmidler der gennemføres i lige år. Kurset omfatter fremstilling og kvalitetsvurdering af følgende nydelsesmidler: Konfektureprodukter (chokolade, marcipan, bolcher, lakrids etc.) Ikke alkoholiske drikke (kaffe, te, kakao og læskedrikke) Alkoholiske drikke (vin, øl og spiritus) Kager og småkager Snackprodukter Krydderier og krydderurter | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Kompendium | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevaremikrobiologi, Tlf: 35333240 Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333243 Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekvalitet og - Teknologi, Tlf: 35333241 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||