075818 Yeasts and Moulds in Foods and Beverages

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits12 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationpractical-oral examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:

Skriftlig rapport udarbejdes
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 modul pr. uge Øvelser: 2 x 4 timer ugentligt Teoriundervisning foregår på KVL Øvelsesundervisning foregår på KVL og DTU Kurset udbydes i lige år på KVL (075818) og ulige år på DTU (27752)
 
Block Placement
Fastlægges af DTU

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites071213 
071214 
Ovennævnte kurser kan erstattes med følgende kurser på DTU: 24102 og 30001
 
RestrictionsMax. 20
 
Course Objectives
At give de studerende indsigt og praktiske færdigheder i bestemmelse af taksonomiske, teknologiske og toksikologiske egenskaber hos gær-og skimmelsvampe af betydning for levneds- og nydelsesmiddelindustrien.
 
Course Contents
Kurset omhandler gær- og skimmelsvampe, som dels anvendes positivt til fermentering og dels er negative, dvs. kvalitetsødelæggende for levneds-og nydelsesmidler. Følgende egenskaber hos mikroorganismerne vil blive behandlet: Cytologi, mikro-og makromorfologi, differentiering, primære og sekundære metabolitter inklusive aromadannelse, vækst og resistens, samt teknologiske egenskaber. Endvidere indgår mikrobiel økologi og taksonomi, samt traditionelle og moderne identifikations- og analysemetoder. Der gives eksempler på praktiske anvendelser i industrien og kvalitetsødelæggelser forårsaget af gær- og skimmelsvampe, herunder bl.a. dannelse af mykotoksiner.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, øvelser samt forberedende arbejde
 
Course Litterature
Introduction to Food-borne Fungi, CBS, Baarn, 1995

Yeast. Physiology and Biotechnology.Wiley and Sons Ltd., West Sussex, England, pp 350,1998

Videnskabelige publikationer og noter
 
Course Coordinator
Lene Jespersen, lj@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333230
Ulf Thrane, ut@biocentrum.dtu.dk, Department of Food Science, Phone: 45252630
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
practicals112
preparation146
examination60

360