073121 Sociology of Food and Food Science

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1/2 skemamodul pr. uge Øvelser: 3 timer pr. uge KURSET VAR VED EN FEJL BLEVET UDBUDT I FORÅRET 2004 - DET SKULLE HAVE VÆRET EFTERÅRET 2004 - SE OVERSIGT OVER HUM ERN. - SPECIALISERING I KLINISK ERNÆRING.
 
Block Placement
I F2 undervises kun om mandagen Øvelser: tirsdag 13-16

 
Teaching LanguageDanish
 
Restrictions40
 
Course Objectives
At de studerende bliver i stand til at kunne beskrive, analysere og vurdere sociale og kulturelle faktorer, der påvirker kostvaner og kostvalg i hverdagen, herunder resourceforhold i den enkelte husholdning. Endvidere skal de kunne redegøre for principperne for fødevareproduktion/fremstilling og de væsentligste forhold, der har betydning for fødevarernes ernæringsmæssige kvalitet.
 
Course Contents
Kurset omfatter kostvaner med hovedvægt på de danske kostvaner samt de sociale, økonomiske og kulturelle forhold, der spiller ind på kostvaner. Madvarernes fremstilling og ernæringsmæssige betydning i kosten belyses.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset er en kombination af forelæsninger, kollokvier og øvelser.
 
Course Coordinator
Arne Vernon Astrup, ast@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35332476
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures21
theoretical exercises42
preparation82
examination35

180