073121 Madens sociologi og fødevarekundskab

Detaljer
Ins. for Human Ernæring
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenskriftlig prøve


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur

Eksamensdatoer:
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1/2 skemamodul pr. uge Øvelser: 3 timer pr. uge KURSET VAR VED EN FEJL BLEVET UDBUDT I FORÅRET 2004 - DET SKULLE HAVE VÆRET EFTERÅRET 2004 - SE OVERSIGT OVER HUM ERN. - SPECIALISERING I KLINISK ERNÆRING.
 
Blokplacering
I F2 undervises kun om mandagen Øvelser: tirsdag 13-16

 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantal40
 
Kursets målsætning
At de studerende bliver i stand til at kunne beskrive, analysere og vurdere sociale og kulturelle faktorer, der påvirker kostvaner og kostvalg i hverdagen, herunder resourceforhold i den enkelte husholdning. Endvidere skal de kunne redegøre for principperne for fødevareproduktion/fremstilling og de væsentligste forhold, der har betydning for fødevarernes ernæringsmæssige kvalitet.
 
Kursusindhold
Kurset omfatter kostvaner med hovedvægt på de danske kostvaner samt de sociale, økonomiske og kulturelle forhold, der spiller ind på kostvaner. Madvarernes fremstilling og ernæringsmæssige betydning i kosten belyses.
 
Undervisningsform
Kurset er en kombination af forelæsninger, kollokvier og øvelser.
 
Kursusansvarlig
Arne Vernon Astrup, ast@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Forebyggelse og behandling af overvægt - appetit o, Tlf: 35332476
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger21
teoretiske øvelser42
forberedelse82
eksamen35

180