Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||
Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Eksamensdatoer: | ||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1/2 skemamodul pr. uge Øvelser: 3 timer pr. uge KURSET VAR VED EN FEJL BLEVET UDBUDT I FORÅRET 2004 - DET SKULLE HAVE VÆRET EFTERÅRET 2004 - SE OVERSIGT OVER HUM ERN. - SPECIALISERING I KLINISK ERNÆRING. | ||||||||||||
Blokplacering | I F2 undervises kun om mandagen Øvelser: tirsdag 13-16 | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 40 | ||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||
At de studerende bliver i stand til at kunne beskrive, analysere og vurdere sociale og kulturelle faktorer, der påvirker kostvaner og kostvalg i hverdagen, herunder resourceforhold i den enkelte husholdning. Endvidere skal de kunne redegøre for principperne for fødevareproduktion/fremstilling og de væsentligste forhold, der har betydning for fødevarernes ernæringsmæssige kvalitet. | |||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
Kurset omfatter kostvaner med hovedvægt på de danske kostvaner samt de sociale, økonomiske og kulturelle forhold, der spiller ind på kostvaner. Madvarernes fremstilling og ernæringsmæssige betydning i kosten belyses. | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
Kurset er en kombination af forelæsninger, kollokvier og øvelser. | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Arne Vernon Astrup, ast@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Forebyggelse og behandling af overvægt - appetit o, Tlf: 35332476 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||