| Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
| Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||
| Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Eksamensdatoer: | ||||||||||||
| Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1/2 skemamodul pr. uge Øvelser: 3 timer pr. uge KURSET VAR VED EN FEJL BLEVET UDBUDT I FORÅRET 2004 - DET SKULLE HAVE VÆRET EFTERÅRET 2004 - SE OVERSIGT OVER HUM ERN. - SPECIALISERING I KLINISK ERNÆRING. | ||||||||||||
| Blokplacering | I F2 undervises kun om mandagen Øvelser: tirsdag 13-16 | ||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
| Begrænset deltagerantal | 40 | ||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||
| At de studerende bliver i stand til at kunne beskrive, analysere og vurdere sociale og kulturelle faktorer, der påvirker kostvaner og kostvalg i hverdagen, herunder resourceforhold i den enkelte husholdning. Endvidere skal de kunne redegøre for principperne for fødevareproduktion/fremstilling og de væsentligste forhold, der har betydning for fødevarernes ernæringsmæssige kvalitet. | |||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||
| Kurset omfatter kostvaner med hovedvægt på de danske kostvaner samt de sociale, økonomiske og kulturelle forhold, der spiller ind på kostvaner. Madvarernes fremstilling og ernæringsmæssige betydning i kosten belyses. | |||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||
| Kurset er en kombination af forelæsninger, kollokvier og øvelser. | |||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||
| Arne Vernon Astrup, ast@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Forebyggelse og behandling af overvægt - appetit o, Tlf: 35332476 | |||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||