| Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
| Pointværdi | 12 (ECTS) | ||||||||||||||
| Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
| Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Eksamensdatoer: Den studerende skal have godkendt en projektrapport før vedkommende kan gå til den endelige skriftlige eksamen | ||||||||||||||
| Rammer for undervisning | ½ skemamodul pr. uge Øvelser: 3 timer pr. uge | ||||||||||||||
| Blokplacering | F6, forår Forelæsninger: kun tirsdag Øvelser: tirsdag 13-16 | ||||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
| Anbefalede forudsætninger | 076319 Makronæringsstoffer 076341 Mikronæringsstoffer 078030 Ernæringsstatus og fejlernæring A | ||||||||||||||
| Begrænset deltagerantal | 40 | ||||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||||
| At de studerende bliver i stand til at kunne (*)Planlægge og gennemføre ernæringsterapi og diætetik hos syge i forskellige faser af livet. (*)Redegøre for behandlingsprincipperne ved sygdomme, hvor kostændringer alene eller i kombination med medicinsk/kirurgisk behandling indgår i behandlingen. (*)Forholde sig kritisk til behandlings-principperne og opstille konkrete mål for behandlingen. (*)I stand til at vurdere betydningen af sekundær profylakse (kostændring i risikogrupper) | |||||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||||
| Kurset omfatter ernæringsterapi (kost, tilskudsdrikke, sondeernæring og parenteral ernæring: indikation, dosering, monitorering af effekt og evt. bivirkninger) og diætetik i forbindelse med f.eks. hjerte-karsygdomme, diabetes, fedme, mave-tarmsygdomme, lever- og nyresygdom, allergi, spiseforstyrrelser, cystisk fibrose og reumatiske sygdomme. Der udarbejdes en projektrapport omhandlende virkningsmekanismen for interventionen, valg af interventionsform, rationale for monitorering af interventionen inkl. tidsplan for opnåelse af forventet effekt. | |||||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||||
| Kurset er en kombination af forelæsninger, seminarer, øvelser og projektrapport. | |||||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
| Oplyses ved kursusstart | |||||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||||
| Jens Kondrup, jeko@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimental ernæring, Tlf: 35332491 | |||||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||