Inst. for Husdyrbr. og Husdyrsundhed (2003/2004) | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | 2 | ||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 9 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||||
Eksamen | løbende evaluering med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodule pr. uge Øvelser: 4 timer pr uge | ||||||||||||||
Blokplacering | F1, forår Mandag og torsdag 13-15 | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Det er kursets mål, at de studerende - på et grundlæggende niveau - opnår forståelse for hvordan forskellige husdyrproduktioner er opbygget og fungerer. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene bliver præsenteret og med udgangspunkt i de enkelte arters krav til foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med: -planlægning af husdyrproduktionssystemer -budgettering af foderforbrug -dimensionering af foder- og gødningsopbevaring -beregning af pladskrav til forskellige grupper af dyr -dimensionering af nærmiljø, (opstaldning, hygiejne og klimaforhold) -lokalisering af husdyrproduktionsanlæg -opstilling af anlægs- og driftsbudgetter for husdyrproduktioner | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser, ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter som afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes enkeltvis eller i grupper og omfatter eksempler på produktionssystemer til kvæg og svin samt en af de mindre husdyrarter, som får, geder, mink eller fjerkræ. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Håndbog i svinehold, 2001, Landbrugsforlaget. Håndbog i kvæghold, 2002, Landbrugsforlaget | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333586 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn AHJ | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||