| Inst. for Vet. Mikrobiologi (2003/2004) | |||||||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||
| Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||||
| Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||||
| Rammer for undervisning | Laboratorie, felt og klasseundervisning. Kurset er gratis. | ||||||||||||||||
| Blokplacering | 3-ugerskursus juni | ||||||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
| Begrænset deltagerantal | 15 | ||||||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||||||
| Kursets målsætning er at give de studerende et overblik over de naturgivne faktorer, der har betydning for produktionen i det akvatiske miljø. Ligeledes vil deltagerne kunne vurdere de ofte komplekse problemstillinger, som forvaltningen af de akvatiske ressourcer stiller os over for. | |||||||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||||||
| Kurset omfatter en kortfattet gennemgang af emnerne ferskvands- og havbiologi, fiskebiologi, anatomi og fysiologi hos fisk, fiskesygdomme (bakteriologi, virologi, parasitologi) og toksikologi. | |||||||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||||||
| Undervisningen meddeles i form af forelæsninger, hvor de grundlæggende biologiske forhold ved akvatisk produktion berøres. Ved seminarer inddrages de studerende aktivt i undervisningen. Ved en række praktiske øvelser opnår kursusdeltagerne færdighed i håndtering af en række teknikker inden for fagene. På basis af de opnåede færdigheder vælger de studerende et emne, der udforskes og behandles i en afsluttende kursusrapport, som evalueres. Kursusforløbet gennemføres hovedsageligt på Bornholms Lakseklækkeri i Nexø på Bornholm. | |||||||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
| Kurt Buchmann, kub@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen f Virologi, Immunologi og Fiskesygdomme, Tlf: 35332700 | |||||||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||||||
| Studienævn AHJ | |||||||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||