078026 Food Legislation and Quality Management 1

Details
Department of Food Science
Department of Veterianary Mikrobiology (2003/2004)   0 %
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner



Description of Examination:
 
Organisation of Teaching3-ugerskursus
 
Block Placement3-ugers kursus januar
 
Teaching LanguageDanish
 
Course Objectives
At give de studerende kendskab til Fødevareloven
og de vigtigste lovgivningsmæssige bestemmelser
om produktion og forhandling af fødevarer.
Endvidere kendskab til organisationen af den
offentlige kontrol. På grundlag af kvalitets-
og sundhedskrav til fødevarer gives et detaljeret
kendskab til virksomhedernes lovbefalede genkontrol, samt kvalitetssikring ifølge Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) konceptet og kvalitetstyrings i henhold til ISO 9001:2000.
 
Course Contents
Under kurset gennemgås fødevareloven og de vigtigste lovgivningsmæssige bestemmelser om fødevare. Endvidere gennemgås eksempler på branchekoder til brug for virksomhedernes egenkontrol. Kvalitets- og sundhedsmæssige krav til fødevare gennemgås og diskuteres og anvendes med gældende lovgivning som udgangspunkt til brug for en detaljeret gennemgang af egenkontrol, HACCP og ISO 9001:2000 ved produktion og salg af fødevarer.Opbygningen af det offentlige kontrolsystem fra primærprolducent til
forbrugeren og dets samspil med virksomhedens egenkontrol og anden form for kvalitetsstyring gennemgås. Kvalitetsholdning og overvågning af kvalitetsomkostninger behandles som forudsætning for en effektiv kvalitetsstyring.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, kollokvier og gruppearbejde med opgaver i fortolkning af fødevarelovgivning og kvalitetsstyring som forudsætning for fødevarekvalitet og sikkerhed.
 
Course Litterature
Ralph Early: Guide to Quality Management systems for the Food Industry.
Blackie Academic & Professional, London (1995)
 
Course Coordinator
Mogens Jakobsen, moj@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333216
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures30
Colloquia45
Excursions15
project work80
supervision10

180