078026 Fødevarelovgivning og kvalitetsstyring 1

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab
Inst. for Vet. Mikrobiologi (2003/2004)   0 %
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeFælleskursus
 
Eksamenmundtlig eksamen


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, ekstern censur



Beskrivelse af eksamen:
 
Rammer for undervisning3-ugerskursus
 
Blokplacering3-ugers kursus januar
 
UndervisningssprogDansk
 
Kursets målsætning
At give de studerende kendskab til Fødevareloven
og de vigtigste lovgivningsmæssige bestemmelser
om produktion og forhandling af fødevarer.
Endvidere kendskab til organisationen af den
offentlige kontrol. På grundlag af kvalitets-
og sundhedskrav til fødevarer gives et detaljeret
kendskab til virksomhedernes lovbefalede genkontrol, samt kvalitetssikring ifølge Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) konceptet og kvalitetstyrings i henhold til ISO 9001:2000.
 
Kursusindhold
Under kurset gennemgås fødevareloven og de vigtigste lovgivningsmæssige bestemmelser om fødevare. Endvidere gennemgås eksempler på branchekoder til brug for virksomhedernes egenkontrol. Kvalitets- og sundhedsmæssige krav til fødevare gennemgås og diskuteres og anvendes med gældende lovgivning som udgangspunkt til brug for en detaljeret gennemgang af egenkontrol, HACCP og ISO 9001:2000 ved produktion og salg af fødevarer.Opbygningen af det offentlige kontrolsystem fra primærprolducent til
forbrugeren og dets samspil med virksomhedens egenkontrol og anden form for kvalitetsstyring gennemgås. Kvalitetsholdning og overvågning af kvalitetsomkostninger behandles som forudsætning for en effektiv kvalitetsstyring.
 
Undervisningsform
Forelæsninger, kollokvier og gruppearbejde med opgaver i fortolkning af fødevarelovgivning og kvalitetsstyring som forudsætning for fødevarekvalitet og sikkerhed.
 
Litteraturhenvisninger
Ralph Early: Guide to Quality Management systems for the Food Industry.
Blackie Academic & Professional, London (1995)
 
Kursusansvarlig
Mogens Jakobsen, moj@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevaremikrobiologi, Tlf: 35333216
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger30
kollokvier45
ekskursioner15
projektarbejde80
vejledning10

180