076621 Food Legislation and Quality Management 2

Details
Department of Food Science
Department of Veterianary Mikrobiology (2003/2004)   0 %
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationoral examination


Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Description of Examination:
Dates of Exam:
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge
 
Block PlacementE4, efterår
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites078026 Food Legislation and Quality Management 1
Fødevarelovgivning og kvalitetsstyring 1
 
Course Objectives
At give de studerende kendskab til internationale og nationale regler for produktion og handel med fødevare samt procedure for vedtagelse af lovgivningen om fødevare i EU, Codex og som bilaterale aftaler. Kurset er en overbygning af Fødevarelovgivning og kvalitetsstyring 1, hvor studenterne får indsigt i fagets internationale aspekter samt discipliner som total kvalitetssstyring, kvantitativ risikoanalyse
miljøstyring og kvalitetssikring af laboratoriearbejde.
 
Course Contents
På grundlag af teoretisk undervisning og virksomhedseksempler at give indblik i opbygning og implementering af interrnationale standarder for kvalitets- og miljøstyring i virksomheden samt kvalitetsstyring i laboratorier. At opnå kendskab til kvantitativ risikoanalyse og give forståelse for integreret kvalitetsstyring fra primærproducent til forbruger som en fælles indsats af den offentlige fødevarekontrol og levnedsmiddelvirksomhederne.
Under kurset gennemgås de internationale
og nationale regler for prduktion og handel med
fødevarer samt bestemmelser for fødevarers kvalitet og sammensætning herunder mærkningsordninger for oprindelse, kvalitet og økologi. Systemopbygning og -dokumentation belyst ved arbejde med et traditionelt
kvalitetsstyringssystem på 3 niveauer, kvalitets-
håndbog, procedurer og instruktioner. Vedligeholdelse og auditering af kvalitetssystemer og egen kontrol samt kvalitetsstyring i laboratorier, efter EN 45001
standarden. Miljøstyring og miljøcertificering af
levnedsmiddelvirksomheder. Eksempler på integreret styring af fødevarekvalitet og -sundhed fra primærproducent til forbruger.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, kollokvier og gruppearbejde med opgaver udfra virksomhedseksempler. Ekskursioner.
 
Course Litterature
Ralph Early: Guide to Quality Management Systems
for the Food Industry.
Blackie Academic & Professional, London (1995)
 
Course Coordinator
Mogens Jakobsen, moj@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333216
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures30
Colloquia12
preparation113
supervision10
Excursions15

180