076429 Dairy Technology b

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits12 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Dates of Exam:

Godkendelse af øvelsesrapporter og projektopgave
 
Organisation of TeachingForelæsninger : 2 skemamoduler pr. uge. Øvelser : 2 x 4 timer i 8 uger Kollokvier : 4 timer/uge i 6 uger Projekt : 40 timer
 
Block PlacementF2, forår

F5, forår
Mandag og tirsdag 13-17

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076811 Raw Milk Quality
076428 Dairy Technology a
Praktik for mejerilinien
 
Course Objectives
Kurset har til formål at give de studerende et indgående kemisk, fysisk og teknologisk kendskab til de væsentligste mejeriprodukter, og dermed danne grundlag for forståelse af produktion, udvikling, forskning og kontrol med henblik på frembringelse af produkter af optimal kvalitet. Desuden vil lovgivning og økonomi i forbindelse med fremstilling af mejeriprodukter blive gennemgået.
 
Course Contents
Kurset formidler den grundlæggende forståelse, ud fra kemiske, fysiske og teknologiske forhold, for fremstilling af mejeriprodukter.
Kurset vil omfatte fremstilling af koncentrerede mejeriprodukter, iscreme, smør og ost, samt lovgivning og økonomiske aspekter ved fremstilling af mejeriprodukter.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af forelæsninger, øvelser og en projektopgave (litteraturopgave). Desuden vil der være en række ekskursioner.
 
Course Litterature
Nielsen, E.W. 2000:'Omdannelser i ost under syrning og modning', DSR
Nielsen, E.W. & Edelsten, D. 1999: Mejerikemiske analysemetoder I, DSR
Desuden vil der blive anvendt artikler og udleverede noter.
 
Course Coordinator
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Department of Food Science/Dairy Technology, Phone: 35333225
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures84
practicals64
Colloquia24
Excursions40
project work35
preparation88
examination20
supervision5

360