Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||||||
Pointværdi | 12 (ECTS) | ||||||||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||||||||
Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Eksamensdatoer: Godkendelse af øvelsesrapporter og projektopgave | ||||||||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger : 2 skemamoduler pr. uge. Øvelser : 2 x 4 timer i 8 uger Kollokvier : 4 timer/uge i 6 uger Projekt : 40 timer | ||||||||||||||||||||
Blokplacering | F2, forår F5, forår Mandag og tirsdag 13-17 | ||||||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076811 Mælk som råvare 076428 Mejeriteknologi a Praktik for mejerilinien | ||||||||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||||||||
Kurset har til formål at give de studerende et indgående kemisk, fysisk og teknologisk kendskab til de væsentligste mejeriprodukter, og dermed danne grundlag for forståelse af produktion, udvikling, forskning og kontrol med henblik på frembringelse af produkter af optimal kvalitet. Desuden vil lovgivning og økonomi i forbindelse med fremstilling af mejeriprodukter blive gennemgået. | |||||||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||||||
Kurset formidler den grundlæggende forståelse, ud fra kemiske, fysiske og teknologiske forhold, for fremstilling af mejeriprodukter. Kurset vil omfatte fremstilling af koncentrerede mejeriprodukter, iscreme, smør og ost, samt lovgivning og økonomiske aspekter ved fremstilling af mejeriprodukter. | |||||||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||||||
Kurset består af forelæsninger, øvelser og en projektopgave (litteraturopgave). Desuden vil der være en række ekskursioner. | |||||||||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||||||||
Nielsen, E.W. 2000:'Omdannelser i ost under syrning og modning', DSR Nielsen, E.W. & Edelsten, D. 1999: Mejerikemiske analysemetoder I, DSR Desuden vil der blive anvendt artikler og udleverede noter. | |||||||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||||||
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi, Tlf: 35333225 | |||||||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||