076429 Mejeriteknologi b

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi12 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenskriftlig prøve


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur

Eksamensdatoer:

Godkendelse af øvelsesrapporter og projektopgave
 
Rammer for undervisningForelæsninger : 2 skemamoduler pr. uge. Øvelser : 2 x 4 timer i 8 uger Kollokvier : 4 timer/uge i 6 uger Projekt : 40 timer
 
BlokplaceringF2, forår

F5, forår
Mandag og tirsdag 13-17

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076811 Mælk som råvare
076428 Mejeriteknologi a
Praktik for mejerilinien
 
Kursets målsætning
Kurset har til formål at give de studerende et indgående kemisk, fysisk og teknologisk kendskab til de væsentligste mejeriprodukter, og dermed danne grundlag for forståelse af produktion, udvikling, forskning og kontrol med henblik på frembringelse af produkter af optimal kvalitet. Desuden vil lovgivning og økonomi i forbindelse med fremstilling af mejeriprodukter blive gennemgået.
 
Kursusindhold
Kurset formidler den grundlæggende forståelse, ud fra kemiske, fysiske og teknologiske forhold, for fremstilling af mejeriprodukter.
Kurset vil omfatte fremstilling af koncentrerede mejeriprodukter, iscreme, smør og ost, samt lovgivning og økonomiske aspekter ved fremstilling af mejeriprodukter.
 
Undervisningsform
Kurset består af forelæsninger, øvelser og en projektopgave (litteraturopgave). Desuden vil der være en række ekskursioner.
 
Litteraturhenvisninger
Nielsen, E.W. 2000:'Omdannelser i ost under syrning og modning', DSR
Nielsen, E.W. & Edelsten, D. 1999: Mejerikemiske analysemetoder I, DSR
Desuden vil der blive anvendt artikler og udleverede noter.
 
Kursusansvarlig
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi, Tlf: 35333225
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger84
praktiske øvelser64
kollokvier24
ekskursioner40
projektarbejde35
forberedelse88
eksamen20
vejledning5

360