076428 Dairy Technology a

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits9 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Dates of Exam:

Godkendelse af øvelses- og projektrapporter
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge. Øvelser : 4 timer pr. uge Projekt : 4 hele onsdage i løbet af semesteret
 
Block PlacementE7, efterår
Onsdag 13-17 Idet der afholdes projekter over 4 hele onsdage vil der forekomme ekstra forelæsninger efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076811 Raw Milk Quality
Praktik for mejerilinien
 
Course Objectives
Kurset har til formål at give de studerende et indgående kemisk, fysisk og teknologisk kendskab til mælk og mejeriprodukter, og dermed danne grundlag for forståelse af produktion, udvikling, forskning og kontrol med henblik på frembringelse af produkter af optimal kvalitet.
 
Course Contents
Kurset formidler den grundlæggende forståelse for de kemiske, fysiske og teknologiske forhold, der har indflydelse på mejeriprodukters produktion, kvalitet og holdbarhed.
Kurset vil primært omfatte følgende emner: Mælk som kolloidt system, mejeriprodukters reologi, mælkeingrediensers funktionalitet, virkning af enhedsoperationer på mælk og mejeriprodukter, fremstilling af konsummælksprodukter, herunder syrnede mælkeprodukter.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af forelæsninger, øvelser og en projektopgave med praktisk indhold.
 
Course Litterature
Fox, P.F. & McSweeney, P.L.H. 1998: Dairy Chemistry and Biochemistry, Blackie Academic & Professional
Nielsen, E.W. 1999: Omdannelser i mælk under varmebehandling, DSR
Nielsen, E.W. & Edelsten, D. 1999: Mejerikemiske analysemetoder I, DSR
Desuden vil der blive anvendt artikler og udleverede noter.
 
Course Coordinator
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Department of Food Science/Dairy Technology, Phone: 35333225
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
practicals48
supervision40
preparation120
examination20

270