076428 Mejeriteknologi a

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi9 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenskriftlig prøve


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur

Eksamensdatoer:

Godkendelse af øvelses- og projektrapporter
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge. Øvelser : 4 timer pr. uge Projekt : 4 hele onsdage i løbet af semesteret
 
BlokplaceringE7, efterår
Onsdag 13-17 Idet der afholdes projekter over 4 hele onsdage vil der forekomme ekstra forelæsninger efter aftale

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076811 Mælk som råvare
Praktik for mejerilinien
 
Kursets målsætning
Kurset har til formål at give de studerende et indgående kemisk, fysisk og teknologisk kendskab til mælk og mejeriprodukter, og dermed danne grundlag for forståelse af produktion, udvikling, forskning og kontrol med henblik på frembringelse af produkter af optimal kvalitet.
 
Kursusindhold
Kurset formidler den grundlæggende forståelse for de kemiske, fysiske og teknologiske forhold, der har indflydelse på mejeriprodukters produktion, kvalitet og holdbarhed.
Kurset vil primært omfatte følgende emner: Mælk som kolloidt system, mejeriprodukters reologi, mælkeingrediensers funktionalitet, virkning af enhedsoperationer på mælk og mejeriprodukter, fremstilling af konsummælksprodukter, herunder syrnede mælkeprodukter.
 
Undervisningsform
Kurset består af forelæsninger, øvelser og en projektopgave med praktisk indhold.
 
Litteraturhenvisninger
Fox, P.F. & McSweeney, P.L.H. 1998: Dairy Chemistry and Biochemistry, Blackie Academic & Professional
Nielsen, E.W. 1999: Omdannelser i mælk under varmebehandling, DSR
Nielsen, E.W. & Edelsten, D. 1999: Mejerikemiske analysemetoder I, DSR
Desuden vil der blive anvendt artikler og udleverede noter.
 
Kursusansvarlig
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi, Tlf: 35333225
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger42
praktiske øvelser48
vejledning40
forberedelse120
eksamen20

270