Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 9 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Eksamensdatoer: Godkendelse af øvelses- og projektrapporter | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge. Øvelser : 4 timer pr. uge Projekt : 4 hele onsdage i løbet af semesteret | ||||||||||||||
Blokplacering | E7, efterår Onsdag 13-17 Idet der afholdes projekter over 4 hele onsdage vil der forekomme ekstra forelæsninger efter aftale | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076811 Mælk som råvare Praktik for mejerilinien | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Kurset har til formål at give de studerende et indgående kemisk, fysisk og teknologisk kendskab til mælk og mejeriprodukter, og dermed danne grundlag for forståelse af produktion, udvikling, forskning og kontrol med henblik på frembringelse af produkter af optimal kvalitet. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset formidler den grundlæggende forståelse for de kemiske, fysiske og teknologiske forhold, der har indflydelse på mejeriprodukters produktion, kvalitet og holdbarhed. Kurset vil primært omfatte følgende emner: Mælk som kolloidt system, mejeriprodukters reologi, mælkeingrediensers funktionalitet, virkning af enhedsoperationer på mælk og mejeriprodukter, fremstilling af konsummælksprodukter, herunder syrnede mælkeprodukter. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Kurset består af forelæsninger, øvelser og en projektopgave med praktisk indhold. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Fox, P.F. & McSweeney, P.L.H. 1998: Dairy Chemistry and Biochemistry, Blackie Academic & Professional Nielsen, E.W. 1999: Omdannelser i mælk under varmebehandling, DSR Nielsen, E.W. & Edelsten, D. 1999: Mejerikemiske analysemetoder I, DSR Desuden vil der blive anvendt artikler og udleverede noter. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi, Tlf: 35333225 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||