076371 Diet Related Diseases

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
 
Organisation of TeachingForelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge
 
Block PlacementF5, forår
Fredag 13-15

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076319 Macronutrients
076341 Micronutrients
 
Course Objectives
At gøre de studerende bekendte med ernæringsmæssige årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet.
Efter kurset vil den studerende være i stand til at:
- redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese
- beskrive kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme
- redegøre for de væsentligste ernængsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan
 
Course Contents
Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Fedme og fedmerelaterede sygdomme; Kost og hjertekarsygdomme; Energi- og næringsstofanbefalinger til forebyggelse af kostrelaterede sygdomme; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser.
 
Course Litterature
Garrow JS, James WPT & Ralph A (2000). Human Nutrition and Dietetics. Churchill Livingstone, 10th ed., ISBN 0443 05627 7
 
Course Coordinator
Error. Person Not Found 
Error. Person Not Found 
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
theoretical exercises28
preparation90
examination20

180