| |
Department of Human Nutrition |
Earliest Possible Year | |
Duration | 1 semester |
|
Credits | 6 (ECTS) |
Course Level | MSc |
|
Examination | written examination
Aid allowed
Description of Examination: 13-point scale, internal examiner
Dates of Exam:
|
|
Organisation of Teaching | Forelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge |
|
Block Placement | F5, forår Fredag 13-15
|
|
Teaching Language | Danish |
|
Optional Prerequisites | 076319 Macronutrients 076341 Micronutrients
|
|
Course Objectives |
At gøre de studerende bekendte med ernæringsmæssige årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet. Efter kurset vil den studerende være i stand til at: - redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese - beskrive kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme - redegøre for de væsentligste ernængsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan |
|
Course Contents |
Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Fedme og fedmerelaterede sygdomme; Kost og hjertekarsygdomme; Energi- og næringsstofanbefalinger til forebyggelse af kostrelaterede sygdomme; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases. |
|
Teaching And Learning Methods |
Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser. |
|
Course Litterature |
Garrow JS, James WPT & Ralph A (2000). Human Nutrition and Dietetics. Churchill Livingstone, 10th ed., ISBN 0443 05627 7 |
|
Course Coordinator |
Error. Person Not Found Error. Person Not Found |
|
Study Board |
Study Committee LSN |
|
Course Scope |
lectures | 42 | theoretical exercises | 28 | preparation | 90 | examination | 20 |
| | 180 |
|
|