076371 Kostrelaterede sygdomme

Detaljer
Ins. for Human Ernæring
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenskriftlig prøve


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur

Eksamensdatoer:
 
Rammer for undervisningForelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge
 
BlokplaceringF5, forår
Fredag 13-15

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076319 Makronæringsstoffer
076341 Mikronæringsstoffer
 
Kursets målsætning
At gøre de studerende bekendte med ernæringsmæssige årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet.
Efter kurset vil den studerende være i stand til at:
- redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese
- beskrive kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme
- redegøre for de væsentligste ernængsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan
 
Kursusindhold
Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Fedme og fedmerelaterede sygdomme; Kost og hjertekarsygdomme; Energi- og næringsstofanbefalinger til forebyggelse af kostrelaterede sygdomme; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases.
 
Undervisningsform
Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser.
 
Litteraturhenvisninger
Garrow JS, James WPT & Ralph A (2000). Human Nutrition and Dietetics. Churchill Livingstone, 10th ed., ISBN 0443 05627 7
 
Kursusansvarlig
Error. Person Not Found 
Error. Person Not Found 
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger42
teoretiske øvelser28
forberedelse90
eksamen20

180