| |
Ins. for Human Ernæring |
Tidligst mulig placering | |
Varighed | 1 semester |
|
Pointværdi | 6 (ECTS) |
Kursustype | Kandidatkursus |
|
Eksamen | skriftlig prøve
med hjælpemidler
Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur
Eksamensdatoer:
|
|
Rammer for undervisning | Forelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge |
|
Blokplacering | F5, forår Fredag 13-15
|
|
Undervisningssprog | Dansk |
|
Anbefalede forudsætninger | 076319 Makronæringsstoffer 076341 Mikronæringsstoffer
|
|
Kursets målsætning |
At gøre de studerende bekendte med ernæringsmæssige årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet. Efter kurset vil den studerende være i stand til at: - redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese - beskrive kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme - redegøre for de væsentligste ernængsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan |
|
Kursusindhold |
Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Fedme og fedmerelaterede sygdomme; Kost og hjertekarsygdomme; Energi- og næringsstofanbefalinger til forebyggelse af kostrelaterede sygdomme; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases. |
|
Undervisningsform |
Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser. |
|
Litteraturhenvisninger |
Garrow JS, James WPT & Ralph A (2000). Human Nutrition and Dietetics. Churchill Livingstone, 10th ed., ISBN 0443 05627 7 |
|
Kursusansvarlig |
Error. Person Not Found Error. Person Not Found |
|
Studienævn |
Studienævn LSN |
|
Kursusbeskrivelsesomfang |
forelæsninger | 42 | teoretiske øvelser | 28 | forberedelse | 90 | eksamen | 20 |
| | 180 |
|
|