| Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||
| Tidligst mulig placering | |||||||||||||
| Varighed | 1 semester | ||||||||||||
| Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
| Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||
| Eksamen | bedømmelse af projektrapport Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur Seminarfremlæggelser | ||||||||||||
| Rammer for undervisning | Forelæsninger/seminarer: 1/2 skemamodul pr. uge. Øvelser: 2 timer pr. uge. | ||||||||||||
| Blokplacering | E5, efterår I E5 undervises kun fredag Øvelser fredag 13-15 | ||||||||||||
| Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
| Anbefalede forudsætninger | Levnedsmiddelbacheloruddannelse eller tilsvarende | ||||||||||||
| Begrænset deltagerantal | 30 | ||||||||||||
| Kursets målsætning | |||||||||||||
| Kursets målsætning er, at den studerende opnår indsigt i a) sociale, kulturelle og samfundsmæssige aspekter af maden i konsumptionssfæren og i b) de samfundsvidenskabelige metoder, som benyttes indenfor madsociologien. Efter at have gennemgået kurset, skal den studerende kunne vurdere madrelaterede problemstillinger i et socialt og kulturelt perspektiv og vurdere metodiske spørgsmål i forbindelse med samfundsvidenskabelige problemstillinger. | |||||||||||||
| Kursusindhold | |||||||||||||
| Madkultur og spisevaner; måltiders struktur og indhold; madproduktion i husholdningen; madens betydninger i hverdagen; social og kulturel prægning af præferencer; mad og køn; sundhedshensyn i dagligdagens madvaner; kvantitative og kvalitative metoder indenfor adsociologien. Tyngdepunktet i kurset vil være et projekt, hvor de studerende gruppevis gennemfører et pilotprojekt til en empirisk undersøgelse indenfor et emne, de selv har valgt og afgrænset. | |||||||||||||
| Undervisningsform | |||||||||||||
| Kurset består af en kombination af forelæsninger og seminarer samt projektarbejde i grupper. | |||||||||||||
| Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
| Videnskabelige artikler og bøger. Litteraturliste udleveres ved kursusstart. | |||||||||||||
| Kursusansvarlig | |||||||||||||
| Lotte Holm, loho@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Fødevaresociologi, Tlf: 35332496 | |||||||||||||
| Studienævn | |||||||||||||
| Studienævn LSN | |||||||||||||
| Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||