076018 Microbial Aspects of Food Preservation and Quality Assurance

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits9 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationoral examination


Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Description of Examination:
Dates of Exam:
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 4 timer pr. uge Kurset udbydes i lige år på KVL (076018) og uligeår på DTU (27751)
 
Block PlacementE7, efterår
Onsdag 13-17

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites071213 Food Microbiology
078026 Food Legislation and Quality Management 1
078026 
27711 DTU kursus
 
Restrictions20
 
Course Objectives
Det er kursets formål at give de studerende de nødvendige redskaber til at vurdere mikrobiologiske aspekter ved produkter og processer i levnedsmiddelindustrien. Dette opnås via et dybtgående kendskab til levnedsmiddelkonserveringens mikrobiologi, mikrobiologisk kvlaitetssikring samt hygiejniske problemstillinger i forbindelse med fremstilling af levnedsmidler.o
 
Course Contents
Kurset dækker multiple konserveringsprincippers indvirkning på celler og populationer af mikroorganismer of eksempler på de værktøjer, der i dag anvendes til at forudsige vækst eller inaktivering. Hygiejnisk design, biofilmdannelse samt rengøring og desinfektion gennemgås ud fra et mikrobiologisk synspunkt og der diskuteres, hvorledes vi kan monitorere produkter og processer. Til sidst berøres, hvorledes denne viden kvalitativt og kvantitativt kan indgå i HACCP og risikovurdering.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, gruppearbejde med teoretiske øvelser, kollokvier samt laboratorieøvelser. Kurser foregår primært på KVL med enkelte dage på DTU.
 
Course Litterature
Adams&Moss (2000) Food Microbiology
Udvalgte artikler og noter
 
Course Coordinator
Susanne Knøchel, skn@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333258
Per Væggemose Nielsen, pvn@biocentrum.dtu.dk, Department of Food Science, Phone: 45252631
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
practicals48
Colloquia20
preparation60
project work100

270