Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 9 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||
Eksamen | mundtlig eksamen Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Beskrivelse af eksamen: Eksamensdatoer: | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 4 timer pr. uge Kurset udbydes i lige år på KVL (076018) og uligeår på DTU (27751) | ||||||||||||||
Blokplacering | E7, efterår Onsdag 13-17 | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 071213 Levnedsmiddelmikrobiologi 078026 Fødevarelovgivning og kvalitetsstyring 1 078026 27711 DTU kursus | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 20 | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Det er kursets formål at give de studerende de nødvendige redskaber til at vurdere mikrobiologiske aspekter ved produkter og processer i levnedsmiddelindustrien. Dette opnås via et dybtgående kendskab til levnedsmiddelkonserveringens mikrobiologi, mikrobiologisk kvlaitetssikring samt hygiejniske problemstillinger i forbindelse med fremstilling af levnedsmidler.o | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset dækker multiple konserveringsprincippers indvirkning på celler og populationer af mikroorganismer of eksempler på de værktøjer, der i dag anvendes til at forudsige vækst eller inaktivering. Hygiejnisk design, biofilmdannelse samt rengøring og desinfektion gennemgås ud fra et mikrobiologisk synspunkt og der diskuteres, hvorledes vi kan monitorere produkter og processer. Til sidst berøres, hvorledes denne viden kvalitativt og kvantitativt kan indgå i HACCP og risikovurdering. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Forelæsninger, gruppearbejde med teoretiske øvelser, kollokvier samt laboratorieøvelser. Kurser foregår primært på KVL med enkelte dage på DTU. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Adams&Moss (2000) Food Microbiology Udvalgte artikler og noter | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Susanne Knøchel, skn@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevaremikrobiologi, Tlf: 35333258 Per Væggemose Nielsen, pvn@biocentrum.dtu.dk, Institut for Fødevarevidenskab, Tlf: 45252631 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||