071318 Food Toxicology

Details
Department of Pharmacology and Pathobiology (2003/2004)
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge
 
Block PlacementF6, forår
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites035218 Biochemistry
Biokemi,
 
Course Objectives
Kursets målsætning er at belyse væsentlige aspekter af den almene toksikologi og dennes eksperimentelle metoder. I den specielle del gives den studerende et overblik over de almindeligt forekommende stoffer med mulig toksisk effekt, hvad enten disse er naturligt forekommende, stammer fra miljøet eller er tilført råvarer/levnedsmidler som led i produktionsprocessen.
 
Course Contents
Kurset henvender sig primært til studerende, som i deres senere virke vil blive stillet overfor spørgsmål med henblik på rådgivning vedrørende toksiske effekter af naturligt forekommende indholdsstoffer og xenobiotika i levneds- og nydelsesmidler. Kursets specielle del omhandler ikke bakterietoksiner eller levnedmiddelbårne infektioner.
 
Teaching And Learning Methods
Der undervises i forelæsningsform, idet et eller nogle få emner dog tilegnes ved gruppebearbejdning af et stillet problem (PBL). Der tilbydes besøg på forskningslaboratorium og der er indlagt en gæsteforelæsning. Endelig tilbydes personlig vejledning til udarbejdelse af den individuelle obligatoriske kursusopgave.
 
Course Litterature
Lu, F.C. (1996): Basic Toxicology. Fundamentals, Target Organs and Risk Assessment. (3rd.ed.) Taylor & Francis, Washington, samt udleverede noter.
 
Course Coordinator
Leon Brimer, lbr@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Biomedicine, Phone: 35333181
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures40
preparation50
project work90

180