071230 Diagnostic Bacteriology

Details
Department of Veterianary Mikrobiology (2003/2004)
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Description of Examination: 13-point scale, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser/projektarbejde
 
Block PlacementE6, efterår
Efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites071213 Food Microbiology
071214 Food Microbiology
 
Course Objectives
Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at undersøge levnedsmidler for forekomst af de væsentligste patogene mikroorganismer, under anvendelse af traditionelle dyrkningsmetoder og ved hjælp af "hurtigmetoder". Endvidere vil de studerende have kendskab til metoder der anvendes til "fingerprintning" med henblik på at følge mikroorganismers transmission fra råvare til færdigvare.
 
Course Contents
Gennem forelæsninger, selvstudie og praktisk arbejde belyses forekomst, økologi, isolation og identifikation af levnedsmiddelbårne mikroorganismer, der kan forårsage sygdom hos mennesker.
Kurset giver endvidere kendskab til detektion af bakterier ved hjælp af "hurtigmetoder". Ligeledes anvendes metoder til "fingerprintning" med henblik på at kunne følge bakterier fra råvarer, gennem produktion til lagring.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser/projektarbejde
 
Course Litterature
Towner, K.Y. and Cockrane, A (1993): Molecular methods for microbial identification and typing. Chapman and Hall, London
Noter
 
Course Coordinator
Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Laboratory for Bakteriology a.o., Phone: 35332762
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures10
practicals90
Excursions8
preparation52
project work20

180