071230 Diagnostisk bakteriologi

Detaljer
Inst. for Vet. Mikrobiologi (2003/2004)
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeFælleskursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser/projektarbejde
 
BlokplaceringE6, efterår
Efter aftale

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger071213 Levnedsmiddelmikrobiologi
071214 Levnedsmiddelmikrobiologi
 
Kursets målsætning
Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at undersøge levnedsmidler for forekomst af de væsentligste patogene mikroorganismer, under anvendelse af traditionelle dyrkningsmetoder og ved hjælp af "hurtigmetoder". Endvidere vil de studerende have kendskab til metoder der anvendes til "fingerprintning" med henblik på at følge mikroorganismers transmission fra råvare til færdigvare.
 
Kursusindhold
Gennem forelæsninger, selvstudie og praktisk arbejde belyses forekomst, økologi, isolation og identifikation af levnedsmiddelbårne mikroorganismer, der kan forårsage sygdom hos mennesker.
Kurset giver endvidere kendskab til detektion af bakterier ved hjælp af "hurtigmetoder". Ligeledes anvendes metoder til "fingerprintning" med henblik på at kunne følge bakterier fra råvarer, gennem produktion til lagring.
 
Undervisningsform
Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser/projektarbejde
 
Litteraturhenvisninger
Towner, K.Y. and Cockrane, A (1993): Molecular methods for microbial identification and typing. Chapman and Hall, London
Noter
 
Kursusansvarlig
Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Laboratorium for Bakteriologi m.fl., Tlf: 35332762
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger10
praktiske øvelser90
ekskursioner8
forberedelse52
projektarbejde20

180