Inst. for Vet. Mikrobiologi (2003/2004) | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser/projektarbejde | ||||||||||||||
Blokplacering | E6, efterår Efter aftale | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 071213 Levnedsmiddelmikrobiologi 071214 Levnedsmiddelmikrobiologi | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at undersøge levnedsmidler for forekomst af de væsentligste patogene mikroorganismer, under anvendelse af traditionelle dyrkningsmetoder og ved hjælp af "hurtigmetoder". Endvidere vil de studerende have kendskab til metoder der anvendes til "fingerprintning" med henblik på at følge mikroorganismers transmission fra råvare til færdigvare. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Gennem forelæsninger, selvstudie og praktisk arbejde belyses forekomst, økologi, isolation og identifikation af levnedsmiddelbårne mikroorganismer, der kan forårsage sygdom hos mennesker. Kurset giver endvidere kendskab til detektion af bakterier ved hjælp af "hurtigmetoder". Ligeledes anvendes metoder til "fingerprintning" med henblik på at kunne følge bakterier fra råvarer, gennem produktion til lagring. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser/projektarbejde | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Towner, K.Y. and Cockrane, A (1993): Molecular methods for microbial identification and typing. Chapman and Hall, London Noter | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Laboratorium for Bakteriologi m.fl., Tlf: 35332762 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||