071214 Food Microbiology

Details
Department of Veterianary Mikrobiology (2003/2004)
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits9 (ECTS)
Course LevelBSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Dates of Exam:

Undersøgelse af et levnedsmiddel (4 dage i eksamensperioden). Vægter 2/3 071213 Levnedsmikrobiologi (1. del) vægter 1/3
 
Organisation of Teaching2. del af kurset Levnedsmiddelmikrobiologi. Se samlet kursusbeskrivelse under 071213 Levnedsmiddelmikrobiologi (1. del). Kurset kan kun bestås sammen med 1. del. 1.+2. del giver samlet 9 point.
 
Block PlacementF1, forår

F4 ,forår
I modul F1 undervises kun torsdag - i modul F4 undervises kun tirsdag. Øvelser mandag, onsdag og fredag 13-15

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites071213 Food Microbiology
071213 Gennemføres sideløbende.
 
Course Objectives
Efter at have gennemført kurset, skal de studerende være i stand til at: Undersøge normale levnedsmidler mikrobiologisk, vurdere om den flora er den for levnedsmidlet forventede, identificere de i normale levnedsmidler forekommende mikroorganismer, samt undersøge levnedsmidler for forekomst af visse patogene mikroorganismer.
 
Course Contents
Gennem forelæsninger, selvstudie og praktisk arbejde belyses forekomst, økologi, identifikation og betydning af mikroorganismer i levnedsmidler.
I laboratoriekurset indøves metoder til identifikation af disse bakterier samt mikrobiologisk undersøgelse af levnedsmidler, således at det enkelte levnedsmiddels mikroflora og den kvalitetsmæssige betydning heraf kan vurderes. Derudover undersøges levnedsmidler for forekomst af visse patogene bakterier.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsningerne gives i oversigtsform over de enkelte bakteriegrupper. Ved de praktiske øvelser indarbejdes identifikation af ønskede og uønskede bakterier i levnedsmidler, samt metoder til undersøgelse af levnedsmidlers normale flora.
 
Course Litterature
Aalbæk, B. og K. Petersen (1992): Mikrobiologisk teknik. Jordbrugsforlaget, København
Jørgensen, K. og B. Hald (2000): Øvelsesvejledning til kursus i levnedsmiddelmikrobiologi I. Jordbrugsforlaget, København
Jay, J.M. (2000): Modern Food Microbiology. 6th ed., Van Notrand Reinholdt, New York; M.R.
 
Course Coordinator
Jørgen Johannes Leisner, jjl@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332768
Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Laboratory for Bakteriology a.o., Phone: 35332762
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
practicals84
preparation54
preparation42
examination48

270