Inst. for Vet. Mikrobiologi (2003/2004) | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 9 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Eksamensdatoer: Undersøgelse af et levnedsmiddel (4 dage i eksamensperioden). Vægter 2/3 071213 Levnedsmikrobiologi (1. del) vægter 1/3 | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | 2. del af kurset Levnedsmiddelmikrobiologi. Se samlet kursusbeskrivelse under 071213 Levnedsmiddelmikrobiologi (1. del). Kurset kan kun bestås sammen med 1. del. 1.+2. del giver samlet 9 point. | ||||||||||||||
Blokplacering | F1, forår F4 ,forår I modul F1 undervises kun torsdag - i modul F4 undervises kun tirsdag. Øvelser mandag, onsdag og fredag 13-15 | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 071213 Levnedsmiddelmikrobiologi 071213 Gennemføres sideløbende. | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Efter at have gennemført kurset, skal de studerende være i stand til at: Undersøge normale levnedsmidler mikrobiologisk, vurdere om den flora er den for levnedsmidlet forventede, identificere de i normale levnedsmidler forekommende mikroorganismer, samt undersøge levnedsmidler for forekomst af visse patogene mikroorganismer. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Gennem forelæsninger, selvstudie og praktisk arbejde belyses forekomst, økologi, identifikation og betydning af mikroorganismer i levnedsmidler. I laboratoriekurset indøves metoder til identifikation af disse bakterier samt mikrobiologisk undersøgelse af levnedsmidler, således at det enkelte levnedsmiddels mikroflora og den kvalitetsmæssige betydning heraf kan vurderes. Derudover undersøges levnedsmidler for forekomst af visse patogene bakterier. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Forelæsningerne gives i oversigtsform over de enkelte bakteriegrupper. Ved de praktiske øvelser indarbejdes identifikation af ønskede og uønskede bakterier i levnedsmidler, samt metoder til undersøgelse af levnedsmidlers normale flora. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Aalbæk, B. og K. Petersen (1992): Mikrobiologisk teknik. Jordbrugsforlaget, København Jørgensen, K. og B. Hald (2000): Øvelsesvejledning til kursus i levnedsmiddelmikrobiologi I. Jordbrugsforlaget, København Jay, J.M. (2000): Modern Food Microbiology. 6th ed., Van Notrand Reinholdt, New York; M.R. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Jørgen Johannes Leisner, jjl@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332768 Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Laboratorium for Bakteriologi m.fl., Tlf: 35332762 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||