068516 Theme course: Pig Production

Details
Department of Animal Science and Animal Health (200
Department of Food Science   0 %
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits24 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner



Description of Examination:
 
Organisation of Teaching4/5 af semester
 
Block PlacementEsup, efterår
Efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites065511 (Ethology)
068526 Theme: Animal Physiology and Nutrition
065311 Animal Breeding, Basic Course
095311 Production Economics
085410 Farm Buildings, Basic
 
Course Objectives
At kunne foretage selvstændige analyser og vurderinger af vilkårlige problemstillinger i svineproduktionen og fremkomme med løsningsforslag. Problem og løsningsforslag skal kunne sættes ind i en helhed. Som grundlag for den overordnede målsætning lægges der vægt på forståelse af faglige begreber, teorier, principper og metoder. Endvidere er det væsentlig med en forståelse af, hvad der begrænser anvendelsen af teorierne, principperne og metoderne i praksis.
 
Course Contents
Definition og forståelse af en svineproduktion som en helhed (faktorer, processer, afledte delmål, overordnede hensyn samt begrænsninger for produktionen).
Der lægges vægt på relationer mellem faktorerne og hensynene, mellem faktorerne indbyrdes og mellem hensynene indbyrdes.
Der lægges vægt på faktorerne produktionsstyring, fodring, bygninger, inventar, dyr, nærmiljø samt på de overordnede hensyn økonomi, økonomisk risiko, arbejdstid og -forhold, dyrevelfærd og produktkvalitet.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningsformen er problemorienteret og princippet er det eksemplariske princip. De eksempler der arbejdes med er dels nogle cases og dels et selvvalgt projekt, som udarbejdes i grupper. Den første ca. halvdel af kurset er lærerstyret (case-arbejdet) og den sidste del er deltagerstyret (projektarbejdet). Studieformen er selvstændig, dvs at studerende tager et medansvar for egen indlæring, herunder studerer litteratur og deltager i plenum-dikussioner. I den lærerstyrede del vil der være en blanding af forelæsninger, diskussioner og ekskursioner. Gruppestørrelsen skal være mellem 3 og 5 personer. Projektarbejdet afsluttes med aflevering af et produkt samt gerne en artikel til publisering i et fagtidsskrift. Aflevering af skriftligt projektmateriale må max fylde 70,80 og 90 sider for grupper på henholdsvis 3,4 og 5 personer.
 
Course Litterature
1) Whittemore C.T. (1998). The Science and Practice of Pig Production. Blackwell Science.
2) Databasen "Info-svin" som er installeret på KVL´s net.
 
Course Coordinator
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333586
Sven Bresson, sb@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333095
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333091
Error. Person Not Found 
Error. Person Not Found 
 
Study Board
Study Committee AHJ
 
Course Scope
lectures100
theoretical exercises50
Excursions75
supervision20
preparation125
project work345
examination5

720