Inst. for Husdyrbr. og Husdyrsundhed (2003/2004) Inst. for Fødevarevidenskab 0 % | |||||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||||
Pointværdi | 24 (ECTS) | ||||||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||||||
Eksamen | mundtlig eksamen med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Beskrivelse af eksamen: | ||||||||||||||||||
Rammer for undervisning | 4/5 af semester | ||||||||||||||||||
Blokplacering | Esup, efterår Efter aftale | ||||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 065511 Etologi 068526 Tema: Husdyrfysiologi og husdyrernæring 065311 Almen husdyravl 095311 Produktionsøkonomi 085410 Landbrugsbygninger, grundkursus | ||||||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||||||
At kunne foretage selvstændige analyser og vurderinger af vilkårlige problemstillinger i svineproduktionen og fremkomme med løsningsforslag. Problem og løsningsforslag skal kunne sættes ind i en helhed. Som grundlag for den overordnede målsætning lægges der vægt på forståelse af faglige begreber, teorier, principper og metoder. Endvidere er det væsentlig med en forståelse af, hvad der begrænser anvendelsen af teorierne, principperne og metoderne i praksis. | |||||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||||
Definition og forståelse af en svineproduktion som en helhed (faktorer, processer, afledte delmål, overordnede hensyn samt begrænsninger for produktionen). Der lægges vægt på relationer mellem faktorerne og hensynene, mellem faktorerne indbyrdes og mellem hensynene indbyrdes. Der lægges vægt på faktorerne produktionsstyring, fodring, bygninger, inventar, dyr, nærmiljø samt på de overordnede hensyn økonomi, økonomisk risiko, arbejdstid og -forhold, dyrevelfærd og produktkvalitet. | |||||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||||
Undervisningsformen er problemorienteret og princippet er det eksemplariske princip. De eksempler der arbejdes med er dels nogle cases og dels et selvvalgt projekt, som udarbejdes i grupper. Den første ca. halvdel af kurset er lærerstyret (case-arbejdet) og den sidste del er deltagerstyret (projektarbejdet). Studieformen er selvstændig, dvs at studerende tager et medansvar for egen indlæring, herunder studerer litteratur og deltager i plenum-dikussioner. I den lærerstyrede del vil der være en blanding af forelæsninger, diskussioner og ekskursioner. Gruppestørrelsen skal være mellem 3 og 5 personer. Projektarbejdet afsluttes med aflevering af et produkt samt gerne en artikel til publisering i et fagtidsskrift. Aflevering af skriftligt projektmateriale må max fylde 70,80 og 90 sider for grupper på henholdsvis 3,4 og 5 personer. | |||||||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||||||
1) Whittemore C.T. (1998). The Science and Practice of Pig Production. Blackwell Science. 2) Databasen "Info-svin" som er installeret på KVL´s net. | |||||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||||
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333586 Sven Bresson, sb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333095 Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333091 Error. Person Not Found Error. Person Not Found | |||||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||||
Studienævn AHJ | |||||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||