068516 Tema: Svineproduktion

Detaljer
Inst. for Husdyrbr. og Husdyrsundhed (2003/2004)
Inst. for Fødevarevidenskab   0 %
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi24 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenmundtlig eksamen


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur



Beskrivelse af eksamen:
 
Rammer for undervisning4/5 af semester
 
BlokplaceringEsup, efterår
Efter aftale

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger065511 Etologi
068526 Tema: Husdyrfysiologi og husdyrernæring
065311 Almen husdyravl
095311 Produktionsøkonomi
085410 Landbrugsbygninger, grundkursus
 
Kursets målsætning
At kunne foretage selvstændige analyser og vurderinger af vilkårlige problemstillinger i svineproduktionen og fremkomme med løsningsforslag. Problem og løsningsforslag skal kunne sættes ind i en helhed. Som grundlag for den overordnede målsætning lægges der vægt på forståelse af faglige begreber, teorier, principper og metoder. Endvidere er det væsentlig med en forståelse af, hvad der begrænser anvendelsen af teorierne, principperne og metoderne i praksis.
 
Kursusindhold
Definition og forståelse af en svineproduktion som en helhed (faktorer, processer, afledte delmål, overordnede hensyn samt begrænsninger for produktionen).
Der lægges vægt på relationer mellem faktorerne og hensynene, mellem faktorerne indbyrdes og mellem hensynene indbyrdes.
Der lægges vægt på faktorerne produktionsstyring, fodring, bygninger, inventar, dyr, nærmiljø samt på de overordnede hensyn økonomi, økonomisk risiko, arbejdstid og -forhold, dyrevelfærd og produktkvalitet.
 
Undervisningsform
Undervisningsformen er problemorienteret og princippet er det eksemplariske princip. De eksempler der arbejdes med er dels nogle cases og dels et selvvalgt projekt, som udarbejdes i grupper. Den første ca. halvdel af kurset er lærerstyret (case-arbejdet) og den sidste del er deltagerstyret (projektarbejdet). Studieformen er selvstændig, dvs at studerende tager et medansvar for egen indlæring, herunder studerer litteratur og deltager i plenum-dikussioner. I den lærerstyrede del vil der være en blanding af forelæsninger, diskussioner og ekskursioner. Gruppestørrelsen skal være mellem 3 og 5 personer. Projektarbejdet afsluttes med aflevering af et produkt samt gerne en artikel til publisering i et fagtidsskrift. Aflevering af skriftligt projektmateriale må max fylde 70,80 og 90 sider for grupper på henholdsvis 3,4 og 5 personer.
 
Litteraturhenvisninger
1) Whittemore C.T. (1998). The Science and Practice of Pig Production. Blackwell Science.
2) Databasen "Info-svin" som er installeret på KVL´s net.
 
Kursusansvarlig
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333586
Sven Bresson, sb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333095
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333091
Error. Person Not Found 
Error. Person Not Found 
 
Studienævn
Studienævn AHJ
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger100
teoretiske øvelser50
ekskursioner75
vejledning20
forberedelse125
projektarbejde345
eksamen5

720