068065 Milk Production

Details
Department of Animal Science and Animal Health (200
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
Forbeholdt studerende på Mejerilinjen
 
Examinationevaluation of project report


Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingKurset gennemføres på Høng Landbrugsskole
 
Block Placement3-ugerskursus juni
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076811 Raw Milk Quality
Gennemført mejeripraktik og kurset Mælk som råvare Fuldført 6. semester af levnedsmiddeluddannelsen el. tilsvarende
 
Restrictions20. Kurset er fortrinsvis for studerende, der har været i Mejeripraktik og har gennemført kurset Mælk som råvare
 
Course Objectives
Den studerende skal opnå kendskab til malkekvægholdets produktionsvilkår og -metoder med særlig vægt på malkning og tilhørende teknik, hygiejne, pasning og fodring. Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at vurdere, hvilke produktionsfaktorer, der bestemmer sammensætningen og kvaliteten af den mælk, der leveres til mejeriet.
 
Course Contents
En indgående forståelse af de mulige sammenhænge mellem den rå mælks kvalitet (kemisk, organoleptisk etc.) og forholdene på produktionsstedet må være et centralt element i levnedsmiddelkandidaternes uddannelse. Det er derfor nødvendigt, at de har kendskab til, hvorledes mælkens sammensætning og kvalitet kan variere og kan varieres gennem fodringen af køerne. Det er også af væsentlig betydning, at de har kendskab til de risici, der er for forringelse af mælkens kvalitet på produktionsstedet gennem fodring og pasning af køerne. Ved at forbedre de studerendes forståelse af ovennævnte forhold bringes de i stand til at kommunikere med kvægkonsulenter og dyrlæger med sigte på at forbedre den rå mælks sammensætning og kvalitet.
 
Teaching And Learning Methods
Projektarbejdet skal tage udgangspunkt i en eller flere af de i kurset involverede besætninger og behandle et eller flere emner af central betydning for mælkeproduktionen. Projektarbejdet kan udføres i grupper på op til 4 personer og skal resultere i en maskinskrevet rapport, der dokumenterer den opnåede indsigt i mælkeproduktionen. De studerende deltager i malkearbejdet på forskellige typer gårde under vejledning af en faglærer. Yderligere overværes fodringen og pasningen på gårdene. På orienteringsniveau behandles yderligere foderstoflovgivning, foderkvalitet i relation til sundhed og mælkekvalitet, mælkens afregning, perspektiver i mælkeproduktionen, husdyretik, kvægbrugsrådgivningens tilbud, landmandens styringsredskaber, kvægbrugets økonomiske omsætning, mælkekvoter og anvendelse af mælk til kalve. Kursets omfang er 3 uger og det afvikles på Høng Landbrugsskole.
 
Course Coordinator
Jørgen Pedersen, jp@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Department Secretariat, Phone: 35333589
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures50
practicals30
Excursions16
project work84

180