068012 (Sheep and other small ruminants )

Details
Department of Animal Science and Animal Health (200
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner
 
Organisation of Teaching3-ugers kursus (januar)
 
Block Placement3-ugers kursus januar
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites065311 Animal Breeding, Basic Course
068526 Theme: Animal Physiology and Nutrition
 
Course Objectives
Kursets målsætning er at bibringe de studerende viden og forståelse vedrørende væsentlige praktiske og teoretiske problemstillinger ved avl og produktion af de nævnte dyrearter, produktkvalitet og afsætning, samt produktionernes betydning for naturplejen.
 
Course Contents
Kurset sigter mod at give færdigheder på anvendelsesniveauer for studerende, der ønsker at rådgive, samt baggrund for forskning inden for de emner kurset omhandler.

Hovedvægten lægges således på både ekstensiv og intensiv kommerciel produktion under tempererede klimaforhold. Der gennemgås de enkelte dyrearter og racers specielle egenskaber, produktionsforhold og nøgletal. Krav til og påvirkning af omgivelserne både på græs og i stald.

Efter gennemførelse af kurset vil den studerende være i stand til:

at forstå og vurdere biologiske og tekniske forudsætninger for opnåelse af en biologisk og økonomisk rationel produktion, at kunne vurdere og udarbejde foder-, produktions- og avlsplaner, at give veldokumenterede forslag til ændringer i produktionsforløbet med henblik på at opnå et ønsket produktionsmål.
 
Teaching And Learning Methods
De grundlæggende biologiske og produktionsmæssige forhold, vil blive gennemgået i form af forelæsninger. Det selvstændige arbejde med afløsningsopgaverne som typisk vil være en bedriftsvurdering og vejledning i forbindelse hermed samt afholdelse af seminarer, vil finde sted i øvelsestimerne. Håndtering af dyr i forbindelse med alders-, huld- og eksteriør bedømmelse vil blive øvet på Rørrendegård.
 
Course Coordinator
Hans Ranvig, har@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333090
 
Study Board
Study Committee AHJ
 
Course Scope
lectures40
theoretical exercises20
Excursions15
supervision5
project work80
preparation20

180