| |
Department of Animal Science and Animal Health (200 |
Earliest Possible Year | |
Duration | 1 semester |
|
Credits | 6 (ECTS) |
Course Level | Joint BSc and MSc |
|
Examination | evaluation of project report
Aid allowed
Description of Examination: pass/fail, internal examiner
|
|
Organisation of Teaching | 3-ugers kursus (januar)
|
|
Block Placement | 3-ugers kursus januar
|
|
Teaching Language | Danish |
|
Optional Prerequisites | 065311 Animal Breeding, Basic Course 068526 Theme: Animal Physiology and Nutrition
|
|
Course Objectives |
Studerende der gennemfører kurset vil have kendskab til avlsmål, registrering og stambogsføring for danske hesteracer samt enkelte betydningsfulde udenlandske avlsretninger. Den studerende skal kunne vurdere avlsplaners effektivitet i relation til de egenskaber, der indgår i avlsmål og have kendskab til forskellige faktorers indflydelse på hoppens og hingstens reproduktionsevne. Den studerende skal kunne analysere fodringssituationen i et hestehold samt kunne opstille foderplaner for heste. |
|
Course Contents |
En række kandidater fra KVL bliver i forbindelse med deres daglige arbejde som husdyrbrugsrådgivere ofte konfronteret med problemstillinger vedrørende hestehold. I forbindelse med strukturudviklingen i landbruget er hesteavl og hesteproduktion blevet et udbredt alternativ, som antageligt vil forstærkes yderligere i de kommende år. Erfaringer vedrørende hestens avl og ernæring er ofte meget begrænset hos nye producenter. Der kræves derfor ofte af rådgiveren, at han fremskaffer grundlag, hvorpå der kan træffes beslutninger. Kurset skal forberede de studerende til nævnte situation. Kurset kan med fordel følges af veterinærstuderende med interesse for hestesygdomme. |
|
Teaching And Learning Methods |
De overordnede problemstillinger samt grundlæggende viden inden for avl, ernæring og produktion gennemgås og behandles i forelæsningerne, primært i kursets første uge. Der afholdes 1-2 ekskursioner. Fra kursets start arbejdes i grupper med problemer relateret til kursets målsætning. Der udarbejdes en projektopgave, som afleveres og præsenteres ved kursets afslutning. |
|
Course Litterature |
Evans, J. Warren, A. Borton, H.F. Hintz og L.D. van Vleck, 1990: The Horse, 2. udg. FREEMAN. Frape, D., 1998: Equine Nutrition & Feeding. Blackwell Meyer, H., 1995: Pferdefütterung. 3 udg. Blackwell. Staun, H., 1996: Hestens obsteriørbedømmelse. DSR-forlag. |
|
Course Coordinator |
Error. Person Not Found |
|
Study Board |
Study Committee AHJ |
|
Course Scope |
lectures | 45 | theoretical exercises | 10 | Excursions | 15 | project work | 90 | supervision | 5 | preparation | 15 |
| | 180 |
|
|