065618 Fjerkræets avl og ernæring

Detaljer
Inst. for Husdyrbr. og Husdyrsundhed (2003/2004)
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeFælleskursus
 
Eksamenmundtlig eksamen




Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur



Beskrivelse af eksamen:
Eksamensdatoer:
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 4 timer ugentligt
 
BlokplaceringF7, forår
Onsdag 13-17

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger065311 Almen husdyravl
068526 Tema: Husdyrfysiologi og husdyrernæring
 
Kursets målsætning
Fjerkræsektoren anvender faglig vejledning i primærproduktion og i de tilknyttede produktionsled. Den har endvidere et behov for at kunne formulere problemstillinger, der kræver forskningsmæssig belysning. Den studerende vil få kvalifikationer til at kunne indgå i disse funktioner. Kurset giver desuden baggrund for at kunne vurdere fjerkræprodukter som levnedsmiddel.
 
Kursusindhold
Målsætningen for kurset er at nå frem til at kunne vurdere væsentlige problemstillinger for produktion af spiseæg og rugeæg og de forskellige typer af slagtefjerkræ, såsom: slagtekyllinger, kalkuner, ænder, gæs og andre fjerkræarter. Der tages i første række hensyn til danske produktionsforhold og betingelserne for denne produktion.
I vurderingen af problemstillingerne vil der blive inddraget ernæring, herunder ernæringsfysiologiske forhold, genetisk variation samt analyse for behov og muligheder for at dække disse biologisk og økonomisk optimalt. Desuden indgår vurdering af produkternes kvalitet både som fødemiddel og som råvare til levnedsmiddelindustrien.

Det er målet, at den studerende skal have tilegnet sig en viden om ernæring af og avl med fjerkræ samt en orientering om produktionens organisation. Denne viden skal endvidere kunne anvendes til at analysere og forstå sammenhænge i produktionen. Endvidere skal den studerende være i stand til at planlægge en produktion samt at foretage en systematisk analyse af forholdene i en besætning med utilfredsstillende produktionsresultater.
 
Undervisningsform
Vigtige emner og centrale områder i fjerkræets avl og ernæring vil blive gennemgået ved hjælp af forelæsninger. Disse følges op bl.a. ved studie og bearbejdning af artikler og rapporter inden for de udvalgte emner gennem arbejde i grupper. Endvidere analyse af opstillede problemstillinger.
 
Kursusansvarlig
Hans Ranvig, har@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333090
 
Studienævn
Studienævn AHJ
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger40
teoretiske øvelser30
praktiske øvelser30
ekskursioner10
forberedelse70

180