Inst. for Husdyrbr. og Husdyrsundhed (2003/2004) | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||
Eksamen | mundtlig eksamen Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Beskrivelse af eksamen: Eksamensdatoer: | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 4 timer ugentligt | ||||||||||||||
Blokplacering | F7, forår Onsdag 13-17 | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 065311 Almen husdyravl 068526 Tema: Husdyrfysiologi og husdyrernæring | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Fjerkræsektoren anvender faglig vejledning i primærproduktion og i de tilknyttede produktionsled. Den har endvidere et behov for at kunne formulere problemstillinger, der kræver forskningsmæssig belysning. Den studerende vil få kvalifikationer til at kunne indgå i disse funktioner. Kurset giver desuden baggrund for at kunne vurdere fjerkræprodukter som levnedsmiddel. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Målsætningen for kurset er at nå frem til at kunne vurdere væsentlige problemstillinger for produktion af spiseæg og rugeæg og de forskellige typer af slagtefjerkræ, såsom: slagtekyllinger, kalkuner, ænder, gæs og andre fjerkræarter. Der tages i første række hensyn til danske produktionsforhold og betingelserne for denne produktion. I vurderingen af problemstillingerne vil der blive inddraget ernæring, herunder ernæringsfysiologiske forhold, genetisk variation samt analyse for behov og muligheder for at dække disse biologisk og økonomisk optimalt. Desuden indgår vurdering af produkternes kvalitet både som fødemiddel og som råvare til levnedsmiddelindustrien. Det er målet, at den studerende skal have tilegnet sig en viden om ernæring af og avl med fjerkræ samt en orientering om produktionens organisation. Denne viden skal endvidere kunne anvendes til at analysere og forstå sammenhænge i produktionen. Endvidere skal den studerende være i stand til at planlægge en produktion samt at foretage en systematisk analyse af forholdene i en besætning med utilfredsstillende produktionsresultater. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Vigtige emner og centrale områder i fjerkræets avl og ernæring vil blive gennemgået ved hjælp af forelæsninger. Disse følges op bl.a. ved studie og bearbejdning af artikler og rapporter inden for de udvalgte emner gennem arbejde i grupper. Endvidere analyse af opstillede problemstillinger. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Hans Ranvig, har@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333090 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn AHJ | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||