0 % | |||||||||||||||||||
| Earliest Possible Year | |||||||||||||||||||
| Duration | 1 semester | ||||||||||||||||||
| Credits | 9 (ECTS) | ||||||||||||||||||
| Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||||||||||
| Examination | oral examination Description of Examination: 13-point scale, internal examiner Description of Examination: Dates of Exam: | ||||||||||||||||||
| Organisation of Teaching | Forelæsninger og øvelser er koncentreret til semestrets 3. - 9. uger, hvorefter projektopgaven udarbejdes | ||||||||||||||||||
| Block Placement | F4 ,forår F5, forår Onsdag 13-17 | ||||||||||||||||||
| Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||||
| Optional Prerequisites | 068526 Theme: Animal Physiology and Nutrition 085427 Climatization in Animal Houses | ||||||||||||||||||
| Course Objectives | |||||||||||||||||||
| Agronomer, beskæftiget som rådgivere i husdyrproduktion, vil ofte blive inddraget i et samarbejde med den praktiserende dyrlæge og landmand. Det er derfor væsentligt at have kendskab til forhold af betydning for sundhed og infektioner i relation til produktionsmiljøet som fællesgrundlag med andre discipliner.Målet med kursus er at give de studerende basal forståelse af sundhed og infektioner i relation til produktionsmiljøet | |||||||||||||||||||
| Course Contents | |||||||||||||||||||
| Basal sygdomslære. Basal medicinlære. Kilder til sygdomsoplysninger på besætningsniveau, herunder forstå dataudskrifter og laboratorie- og data-analyseresultater samt bagvedliggende analysemetoder. Hygiejne (desinfektion og overlevelse af smitstoffer) - intern og ekstern smittebeskyttelse, herunder staldindretning og luftstrømninger. Saneringsstrategier. Husdyrsundhedsøkonomi, herunder relation til saneringsstrategier. | |||||||||||||||||||
| Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||||
| Der gennemføres forelæsninger og øvelser i løbet af semestrets første 7 uger, hvorefter de studerende påbegynder udarbejdelse af projektopgaven. Denne baseres på et konkret besætningsbesøg med en vurdering af besætningens aktuelle status med hensyn til smittebeskyttelse, hygiejne og sundhed. Produktionsforhold inddrages i det omfang det er nødvendigt for at vurdere smittebeskyttelse, hygiejne og sundhed. Rapporten skal munde ud i forslag til rådgivning af besætningsejeren. Projektopgaven udarbejdes i grupper under vejledning af en lærer. | |||||||||||||||||||
| Course Coordinator | |||||||||||||||||||
| Jens Peter Nielsen, jpni@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35332844 Hans Houe, houe@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Populationsbiology, Phone: 35333014 | |||||||||||||||||||
| Study Board | |||||||||||||||||||
| Course Scope | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||