0 % | |||||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||||
Pointværdi | 9 (ECTS) | ||||||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||||||
Eksamen | mundtlig eksamen Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Beskrivelse af eksamen: Eksamensdatoer: | ||||||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger og øvelser er koncentreret til semestrets 3. - 9. uger, hvorefter projektopgaven udarbejdes | ||||||||||||||||||
Blokplacering | F4 ,forår F5, forår Onsdag 13-17 | ||||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 068526 Tema: Husdyrfysiologi og husdyrernæring 085427 Klimateknik i landbrugsbygninger | ||||||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||||||
Agronomer, beskæftiget som rådgivere i husdyrproduktion, vil ofte blive inddraget i et samarbejde med den praktiserende dyrlæge og landmand. Det er derfor væsentligt at have kendskab til forhold af betydning for sundhed og infektioner i relation til produktionsmiljøet som fællesgrundlag med andre discipliner.Målet med kursus er at give de studerende basal forståelse af sundhed og infektioner i relation til produktionsmiljøet | |||||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||||
Basal sygdomslære. Basal medicinlære. Kilder til sygdomsoplysninger på besætningsniveau, herunder forstå dataudskrifter og laboratorie- og data-analyseresultater samt bagvedliggende analysemetoder. Hygiejne (desinfektion og overlevelse af smitstoffer) - intern og ekstern smittebeskyttelse, herunder staldindretning og luftstrømninger. Saneringsstrategier. Husdyrsundhedsøkonomi, herunder relation til saneringsstrategier. | |||||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||||
Der gennemføres forelæsninger og øvelser i løbet af semestrets første 7 uger, hvorefter de studerende påbegynder udarbejdelse af projektopgaven. Denne baseres på et konkret besætningsbesøg med en vurdering af besætningens aktuelle status med hensyn til smittebeskyttelse, hygiejne og sundhed. Produktionsforhold inddrages i det omfang det er nødvendigt for at vurdere smittebeskyttelse, hygiejne og sundhed. Rapporten skal munde ud i forslag til rådgivning af besætningsejeren. Projektopgaven udarbejdes i grupper under vejledning af en lærer. | |||||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||||
Jens Peter Nielsen, jpni@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35332844 Hans Houe, houe@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Populationsbiologi, Tlf: 35333014 | |||||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||