057111 Outdoor Vegetables: Physiology and Growing

Details
Department of Agricultural Sciences
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
Fælles for bachelor- og kandidatuddannelse
 
Examinationcontinious evaluation of practical reports


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:

100% af karakter fra skriftlig eksamen



Description of Examination:
Mindst 80% af øvelsesrapporter skal være bestået og studenterforelæsninger gennemført som forudsætning for deltagelse i skriftlig eksamen
 
Organisation of TeachingForelæsninger og kollokvier: 1 skemamodul pr. uge Øvelser og ekskursioner: 4 timer ugentligt i 9 uger. Kurset udbydes for sidste gang i studieåret 2002/03
 
Block PlacementE7, efterår
Onsdag 12.30-16.30 i ugerne 36-41 og 46

 
Teaching LanguageDanish
 
No Credit Points WithKurset udbydes sidste gang i efteråret 2002. For studerende, der ønsker at tage kurset i studieåret 2003 - 2004 er der mulighed for at udarbejde et projekt eller en afløsningsopgave i fagets pensum fra 2002.
 
Optional Prerequisites057518 Plant Biology
055511 Plant Growth Factors and Crop Physiology
055511 Plantevækstfaktorer og afgrødefysiologi A, kan læses sideløbende
 
Course Objectives
Målet med dette dyrkningsmæssige grundkursus er at give indsigt i og forståelse af baggrunden for typiske kultur-, lagrings- og afsætningsforløb for væsentlige grupper af frilandsgrønsager dyrket under tempererede I-landsforhold, med hovedvægt på danske forhold. Kultur-, lagrings- og afsætningsforløbet omfatter forløbet fra forberedelse af etableringsbed og valg af formeringsenheder over etablering, pasning og høst til lagring og afsætning.
 
Course Contents
Kurset tilstræber ud fra økofysiologiske forhold i planterne samt ud fra miljømæssige og teknologiske forhold i regionen at give indsigt i såvel generel som kultur-specifik dyrknings-, lagrings- og afsætningspraksis for frilandsgrønsager med hovedvægt på erhvervsmæssigt dyrkede kulturer. Desuden tilstræbes generelt kendskab til nationale og regionale love af relevans for dyrkning og handel med frilandsgrøntsager.
Forståelse for specifikke kultur- og lagringsmæssige foranstaltninger samt for tidsforløb for typiske eksempel kulturer formidles ud fra information om krav til produkternes kvalitet og kvantitet samt ud fra information om kulturernes specifikke økofysiologi. Der lægges vægt på kulturspecifik vækst- og differentieringsfysiologi samt på de kulturtekniske og økonomiske muligheder.
Efter kurset forventes den studerende at have opnået:
· overblik over og forståelse af kursets indhold
· evne til at tilegne sig og kombinere viden om generelle og kulturspecifikke forhold med henblik på løsning af problemer i eksisterende kulturforløb eller opstilling af forslag til nye kulturforløb for frilandsgrønsager
· begrænset kendskab til områdets faglitteratur
· evne til at udarbejde mindre forsøgsrapporter
Kurset henvender sig hovedsageligt til hortonom-, agronom- og landskabsartiketstuderende, der ønsker grundlæggende viden om og forståelse af økofysiologiske, dyrknings-, lagrings- og afsætningsmæssige forhold vedrørende frilandsgrønsager under danske forhold. Kurset er af interesse for studerende, der vil uddanne sig til forskere, konsulenter eller undervisere i de erhvervsmæssige eller hobbyprægede dyrknings- og afsætningsled for frilandsgrønsager. Kurset giver relevant baggrunds viden for den tilsvarende gruppe studerende, der vil specialisere sig indenfor planteforædling, plantebeskyttelse og miljøforvaltning. For levnedsmiddel- og human ernærings studerende giver kurset relevant baggrunds orientering vedr. dyrknings- og lagringsmæssige forhold, der er væsentlige for kvaliteten og forarbejdningsegnetheden hos frilandsgrønsager
 
Teaching And Learning Methods
Centralt pensum vedr. det generelle forløb samt stof vedr. specifikke kulturforløb for regionens hovedkulturer belyses via forelæsninger og enkelte demonstrationer samt via selvstudier af den anbefalede litteratur. Dele af pensum vedr. det generelle forløb uddybes i kollokvier, praktiske og teoretiske øvelser med tilhørende rapport skrivning og resultat evaluering. Andre dele af pensum vedr. det generelle forløb samt specifikke kulturforløb belyses via ekskursioner samt ved studenterforelæsninger. Øvelses- og rapporteringsarbejdet udføres som gruppearbejde.
 
Course Litterature
Jørgensen, M. Blangstrup (1987): Grønsager på friland. Gartnerinfo. 330 sider
Klug-Andersen, S. (1995): Grønsagsdyrkning. De enkelte kulturer. Kompendium. KVL 230 sider
Klug-Andersen, S. (1995): Grønsagsdyrkning. Generelle emner.
Kompendium. KVL 195 sider.
 
Course Coordinator
Peter Braun, pbr@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Crop Science, Phone: 3528
 
Study Board
Study Committee AHJ
 
Course Scope
lectures26
theoretical exercises6
practicals12
preparation63
examination35
Colloquia6
Excursions32

180