Department of Ecology Department of Food Science 0 % 0 % | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||||||
Credits | 24 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||
Examination | evaluation of project report Aid allowed Description of Examination: 13-point scale, external examiner | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | 4/5 af semestret Seminarer, kollokvier, ekskursioner og tema. | ||||||||||||||
Block Placement | Fsup, forår Efter aftale | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Optional Prerequisites | 045319 Microbiology A 058568 Theme: Experimental Molecular Biology 035218 Biochemistry 045121 Molecular Genetics cellebiologi | ||||||||||||||
Restrictions | 24 | ||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
Temaet vil bibringe de studerende en eksperimentel og teoretisk baggrund for at udføre og designe eksperimenter inden for mikrobiel bioteknologi og formidle samt anvende forskningsresultater indenfor emnet. Temakurset giver en afslutning på et studie med fokus på mikrobiologi, biokemi, genetik og molekylærbiologi, og forbereder den studerende til et afsluttende speciale inden for mikrobiel bioteknologi. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Stress processer hos mikrosvampe: Fusarium culmorum er en jordboende, plantepatogen svamp der producerer toksiner. Gen- og protein-ekspression bliver analyseret ved forskellige stress påvirkninger for at identificere de processer i svampen, der fører til toksin produktion. Gærs stressrespons: Gær er en vigtig bestanddel af mange fermenterede levnedsmidler, f.eks. øl, vin, ost og pølser. Gen- og protein-ekspression hos gær under forskellige former for stress bliver analyseret for at udvikle en bedre kontrol og styring af disse levnedsmidlers produktion. Anvendelse af Pseudomonas til biologisk bekæmpelse: Bakteriernes metabolitproduktion og genekspression analyseres under stress i kultur og i jord-plante modelsystemer. Dette vil klarlægge bakteriernes evne til at producere hæmmende stoffer og deres overlevelsesevne i jordmiljøet. "Early events" i mælkesyrebakterier: Under fermenteringer af mælk med mælkesyrebakterier, f.eks. Lactococcus lactis og Lactobacillus bulgaricus, dannes der mælkesyre og aromastoffer. Gen- og proteinekspression hos mælkesyrebakterierne undersøges direkte efter podning. Stress i patogene bakterier: Staphylococcus aureus er en gram-positiv patogen bakterie, der forårsager infektioner hos såvel dyr som mennesker. Betydningen af bakteriens stress inducerede proteiner for virulens undersøges ved protein- og genekspressions analyser af mutanter. Metoder: I temaprojekterne kan indgå standard molekylærbiologiske teknikker og ekspressions analyser ved 2D gel-elektroforese, "differential display" samt rapportergenteknologi. Cellers fysiologiske tilstand vil kunne analyseres ved "fluorescence ratio imaging microscopy", konfokal mikroskopi og flow cytometriske teknikker. Temaprojektet skal præsenteres i en skriftlig rapport, der redegør for teoretiske og praktiske aspekter af undersøgelsen og desuden diskuterer de begrænsninger og muligheder, de anvendte teknologier har. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Temaet vil indeholde grundlagsskabende kollokvier og seminarer med udgangspunkt i lærebøger og original artikler. Der vil blive lagt vægt på at de studerende kritisk gennemgår artikler og lægger op til diskussion af emnet. Temaprojekterne vil tage udgangspunkt i de forskningsprojekter, der er i gang på de deltagende institutter og inkludere "hands-on-biotechnology". Ekskursioner til relevante institutioner og virksomheder kan indgå. Temaet er tilrettelagt således, at det er stærkt tilrådeligt at den studerende opfylder ovennævnte forudsætninger | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Udleveres ved temaets start. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Nils Arneborg, na@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333266 Jytte Josephsen, jyj@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35283232 Ole Nybroe, oln@life.ku.dk, Department of Agriculture and Ecology/Section of Genetics and Microbiology, Phone: 35332629 Hanne Ingmer, hi@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332773 Henriette Giese, heg@life.ku.dk, Department of Ecology/Section of Genetics and Microbiology, Phone: 35332638 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||